Energie besparen met tips van een elektricien.

8 praktische tips die je direct kunt toepassen.

Ervaren elektricien

 Direct beschikbaar

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

We gebruiken allemaal stroom. Stroom wordt gebruikt voor heel veel zaken in het huishouden. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor De wasmachine, het koffiezetapparaat, de waterkoker, de televisie, de oven, de magnetron, de inductiekookplaat en nog heel veel andere apparaten. We gebruiken allemaal energie maar we gebruiken veel meer dan nodig is. Energie besparen is makkelijk als je weet waar je op moet letten. Met goede isolatie blijft je huis warmer, zo hoef je de verwarming minder te gebruiken. Zonnepanelen wekken eigen duurzame stroom op. En met handige tips van onze elektricien over energie besparen kom je al een heel eind.

 

Voorkom sluipverbruik

Sommige apparaten gebruiken ook energie terwijl ze op stand by staan, en dit weten veel mensen niet. Het is niet nodig dat de apparaten stroom verbruiken omdat je ze op dat moment toch niet gebruikt. Een televisie gebruikt nog 70% van de energie terwijl het op stand by staat. Dit is niet nodig omdat je op dat moment geen televisie kijkt. Tegen sluipgebruik kan je echter wel iets doen. Je kan de stekkers eruit trekken als je de apparaten niet gebruikt, maar er is een makkelijkere oplossing. Je kan een verlengsnoer met een knop kopen die je aan en uit kan schakelen. Zo kan je alle apparaten tegelijk uitmaken.

 

LED-lampen kopen

Veel mensen hebben nog gloei of halogeenlampen in hun huis staan. Gloei of halogeenlampen kan je beter vervangen door LED- lampen. LED-lampen verbruiken veel minder energie dan gloei en halogeenlampen. LED-lampen gebruiken 90% minder energie. Dit is erg veel. Het is daarom een verstandige keuze om over te stappen op LED-lampen. LED lampen zijn wel wat duurder dan gloei en halogeenlampen, maar ze gaan ook veel langer mee. LED-lampen gaan ongeveer 6 keer zo lang mee dan gloeilampen en halogeenlampen. Je verdient je geld dus snel terug.

 

Een thermostaat installeren

Verwarming is een van de grootste energievreters in elk huis. U kunt veel energie besparen door een thermostaat te installeren. Een thermostaat regelt automatisch de temperatuur van uw huis, zodat u deze niet telkens handmatig hoeft aan te passen als u de kamertemperatuur verandert. De thermostaat zal de temperatuur ook verlagen als er niemand thuis is en weer verhogen als er wel mensen thuis zijn. Dit bespaart veel energie.

Energie besparen tips

Gebruik zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder, omdat ze elektriciteit opwekken uit natuurlijk zonlicht zonder dat er extra energie-input of uitstoot nodig is. Zonnepanelen zijn een effectieve manier om gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en uw totale elektriciteitskosten te verlagen, terwijl u tegelijkertijd ons milieu helpt beschermen. Zonnepanelen zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en ze leveren schone elektriciteit die niet schadelijk is voor het milieu.

 

Bespaar zoveel mogelijk water

Ook water is een kostbare hulpbron. We gebruiken allemaal veel water in onze huizen. U kunt energie besparen door ook water te besparen. U kunt bijvoorbeeld een emmer of bak in uw douche zetten om overtollig water op te vangen terwijl u wacht tot het water is opgewarmd voordat u onder de douche stapt. Dit kan honderden liters verwarmd water per maand besparen. Gebruik bovendien douchekoppen en kranen met een laag debiet, die minder water afgeven maar toch voldoende druk geven voor dagelijkse taken zoals afwassen of kleding wassen.

 

Controleer de isolatie van uw huis

Een andere manier om te besparen energie is het controleren van de isolatie van uw huis. Goede isolatie houdt de warme lucht binnen en de koude lucht buiten, zodat u minder energie hoeft te gebruiken om uw huis warm te houden. U kunt ook tochtstrips rond uw ramen en deuren aanbrengen om te voorkomen dat tocht uw huis binnenkomt. Dit zal u helpen energie te besparen door de hoeveelheid warmte die via deze ruimtes verloren gaat te verminderen.

 

Filters van apparaten schoonmaken of vervangen

Een andere goede manier om energie te besparen is ervoor te zorgen dat al uw apparaten efficiënt werken. Veel apparaten, zoals koelkasten en airconditioners, maken gebruik van filters die om de paar maanden moeten worden schoongemaakt of vervangen om ze goed te laten werken. Wanneer deze filters verstopt raken, belasten zij het apparaat, waardoor hij meer energie verbruikt. Controleer en reinig of vervang dus regelmatig uw filters.

 

Update uw apparaten indien nodig

Als u oude, inefficiënte apparaten gebruikt, is het misschien tijd voor een upgrade. Nieuwere modellen zijn veel efficiënter dan oudere modellen, zodat u op de lange termijn geld bespaart doordat ze minder energie verbruiken. Let bij het kopen van nieuwe apparaten op het Energy Star-label, zodat u zeker weet dat u een zeer efficiënt model koopt.

Deze 8 tips kunnen u helpen energie te besparen in uw huis en uw energiekosten op termijn te verlagen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u echt een verschil maken en tegelijkertijd ons milieu beschermen! Probeer er vandaag nog één of twee uit te voeren en begin met besparen!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek

Call Now Button