Energie besparen met tips van een elektricien

Energie besparen met tips van een elektricien

We gebruiken allemaal stroom. Stroom wordt gebruikt voor heel veel zaken in het huishouden. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor De wasmachine, het koffiezetapparaat, de waterkoker, de televisie, de oven, de magnetron, de inductiekookplaat en nog heel veel andere apparaten. We gebruiken allemaal energie maar we gebruiken veel meer dan nodig is. Energie besparen is makkelijk als je weet waar je op moet letten. Met goede isolatie blijft je huis warmer, zo hoef je de verwarming minder te gebruiken. Zonnepanelen wekken eigen duurzame stroom op. En met handige tips van onze elektricien over energie besparen kom je al een heel eind.

Voorkom sluipverbruik

Sommige apparaten gebruiken ook energie terwijl ze op stand by staan, en dit weten veel mensen niet. Het is niet nodig dat de apparaten stroom verbruiken omdat je ze op dat moment toch niet gebruikt. Een televisie gebruikt nog 70% van de energie terwijl het op stand by staat. Dit is niet nodig omdat je op dat moment geen televisie kijkt. Tegen sluipgebruik kan je echter wel iets doen. Je kan de stekkers eruit trekken als je de apparaten niet gebruikt, maar er is een makkelijkere oplossing. Je kan een verlengsnoer met een knop kopen die je aan en uit kan schakelen. Zo kan je alle apparaten tegelijk uitmaken. 

LED-lampen kopen

Veel mensen hebben nog gloei of halogeenlampen in hun huis staan. Gloei of halogeenlampen kan je beter vervangen door LED- lampen. LED-lampen verbruiken veel minder energie dan gloei en halogeenlampen. LED-lampen gebruiken 90% minder energie. Dit is erg veel. Het is daarom een verstandige keuze om over te stappen op LED-lampen. LED lampen zijn wel wat duurder dan gloei en halogeenlampen, maar ze gaan ook veel langer mee. LED-lampen gaan ongeveer 6 keer zo lang mee dan gloeilampen en halogeenlampen. Je verdient je geld dus snel terug. 

 

Share this post

Call Now Button