Extra groep aanleggen

Met spoed een elektricien nodig?

Ervaren elektricien

 Direct beschikbaar

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

Het installeren van een extra groep in uw meterkast is een geweldige manier om de opslag- en stroomcapaciteit van de elektrische installatie van uw huis uit te breiden. Deze taak kan worden uitgevoerd met de hulp van een gekwalificeerde elektricien, of u kunt het zelf proberen als u vertrouwd bent met de basisbegrippen van elektrische bedrading.

 

Bereid uzelf goed voor

Bij het installeren van een extra groep in uw meterkast is het essentieel om te onthouden dat de bestaande onderdelen de extra elektrische belasting aan moeten kunnen. Voordat u met de werkzaamheden begint, moet u ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen en dat u over goedgekeurde plannen van uw plaatselijke bouwdienst beschikt. Zo bent u er zeker van dat uw nieuwe bedradingsinstallatie voldoet aan alle huidige veiligheidsvoorschriften.

 

Welke zekering heeft u nodig?

De eerste stap bij het installeren van een extra groep in uw meterkast is bepalen welk type zekering u nodig hebt voor de extra groep. Het is belangrijk dat u er een kiest met dezelfde stroomsterkte als de andere zekeringen die al in de kast zijn geïnstalleerd. De zekering moet ook passen bij het type automaat dat u voor deze extra groep gaat installeren. Als u niet weet welke stroomsterkte uw bestaande zekeringen hebben, kunt u het beste een professionele elektricien raadplegen die kan beoordelen welk type zekering en stroomonderbreker het beste bij uw behoeften past.

 

Koop de juste zekering

Zodra u hebt vastgesteld welk type zekering en stroomonderbreker nodig zijn voor dit project, is het tijd om ze te kopen bij een plaatselijke ijzerhandel of online verkoper. Zorg ervoor dat ze goed in de meterkast passen voordat u doorgaat met verdere installatie stappen. Het is ook belangrijk om te weten dat voor sommige types groepenkasten speciale adapters of beugels nodig zijn voor een goede installatie in een meterkast – lees dus goed de bijbehorende instructies voordat u verdere acties onderneemt!

24 uur elektricien Amsterdam

Beginnen met het aanleggen van een extra groep

Nadat u alle benodigde artikelen hebt gekocht, schakelt u de stroom uit bij uw elektrische paneel voordat u begint met de installatie van een extra schakelaar in uw meterkast. Zodra dit geregeld is, kunt u beginnen met het aansluiten van draden aan beide uiteinden van de nieuwe schakelaar: één aan elke kant van de groepenkast (of welk ander apparaat dan ook). Wanneer u verbindingen tussen twee componenten maakt, soldeer deze dan altijd stevig aan elkaar met behulp van draadmoeren of ader eindhulzen en isolatietape. Zorg er ook hier voor dat ze voldoen aan de huidige veiligheidsvoorschriften en -regels, voordat u iets in uw meterkast afsluit!

Tenslotte, zodra alles goed is aangesloten, opent u de stroom op uw hoofdpaneel door de hoofdschakelaar terug te draaien of de onderbreker terug te zetten (indien van toepassing). Test alle verbindingen met een multimeter voordat u alles binnen afsluit en zorg ervoor dat er geen kortsluiting of aardfouten aanwezig zijn in enig deel van uw nieuw geïnstalleerde schakelaaropstelling! Als u deze basisstappen correct hebt uitgevoerd, zou u nu met succes een extra groep in uw meterkast moeten hebben geïnstalleerd – waardoor u meer opslagruimte en meer vermogen in huis krijgt.

 

Extra groep aanleggen uitbesteden

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze stappen alleen gelden voor basisinstallaties – voor complexere projecten kunt u het werk het beste overlaten aan professionals. Bij elektricien Amsterdam kan ons team van ervaren en gecertificeerde elektriciens u helpen met extra groep installatie en andere elektrische bedrading behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte!

Contact opnemen

Direct duidelijkheid over de kosten en de werkzaamheden.

Vrijblijvende offerte
Transparante tarieven
Direct beschikbaar
Alle elektra werkzaamheden

Veelgestelde vragen over extra groep aanleggen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over onze elektriciens diensten. Heeft u een andere vraag of wilt u direct een medewerker spreken? Neem contact met ons op!

Welk type zekering heb ik nodig voor een installatie van een extra groep?

De zekering die u kiest moet overeenkomen met de stroomsterkte van de andere zekeringen in uw meterkast en compatibel zijn met de stroomonderbreker die wordt geïnstalleerd voor de extra groep. U kunt het beste een professionele elektricien raadplegen die kan beoordelen welk type zekering en installatieautomaat het beste bij uw behoeften past.

Moet ik zelf een extra groep installeren of een professionele elektricien inhuren?

Hoewel het mogelijk is om zelf een extra groep te installeren, kunt u complexere projecten het beste overlaten aan professionals. Bij elektricien Amsterdam hebben we jarenlange ervaring in het installeren van extra groepen en andere elektrische bedradingssystemen – neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte!

Hoe weet ik of alles veilig is geïnstalleerd?

Om ervoor te zorgen dat de installatie van uw extra groep veilig en correct gebeurt, test u altijd alle aansluitingen met een multimeter voordat u de meterkast sluit. Als u kortsluiting of aardfouten in het systeem ontdekt, neemt u best contact op met een professionele elektricien voor verdere controle.

Welke andere veiligheidsmaatregelen moet ik nemen bij het installeren van een extra groep?

Voordat u met de elektrische werkzaamheden begint, moet u er altijd voor zorgen dat de hoofdstroom is uitgeschakeld bij uw elektriciteitspaneel. Controleer bovendien of alle draden en componenten goed met elkaar zijn verbonden met soldeer of draadeindhulzen en isolatietape om kortsluiting of aardfouten te voorkomen. Lees tenslotte de instructies voor eventuele speciale adapters of beugels die nodig zijn voor een correcte installatie in een meterkast.

Call Now Button